tirsdag den 12. august 2014

Kunstnere sætter Stadil-Vedersø i bevægelse

Kunstnere sætter Stadil- Vedersø i bevægelse

En Wind Café – hvor vinden i Stadil-Vedersø er en væsentlig medspiller i værket – er et af de kunstprojekter, der finder sted i Stadil-Vedersø den 1.-5. september.

Fire kunstnere – to fra udlandet og to fra Danmark – kommer den 1.-5. september til Stadil-Vedersø for at gennemføre landsbyprojektet ”Kunsten i bevægelse” sammen med de lokale borgere.

En lokal arbejdsgruppe har sammen med de fire kunstnere og projektets ledelse planlagt ugen, hvor både børn og voksne kan deltage på mange måder. Udover oplevelsen ved at arbejde sammen med eller blot følge professionelle kunstnere vil der også være fællesspisninger samt fernisering over de værker, der bliver skabt i løbet af ugen.

De fleste af aktiviteterne finder sted i og ved den nyåbnede Stadil-Vedersø Friskole og børnehuset i Stadil, men alle i Stadil-Vedersø er velkomne til at deltage i projektet. Også i skoletiden, hvor eleverne bliver inddraget.

De fire kunstnere er:

Anders Reventlov, Danmark, der skal udsmykke cykelskuret mellem friskolen og fodboldbanerne.

Daniel Segerberg, Sverige, der skaber lerskulpturer foran friskolen og børnehuset.

Rikuo Ueda, Japan, der arbejder med vind; både ved friskolen og børnehus samt i Stadil Gl. Mejeri og ved Vedersø Kulturcenter.

Tine Hind, Danmark, der på friskolen vil lære borgere i Stadil-Vedersø at tegne sig selv med blindtegning og efterfølgende save figurerne ud til et samlet værk.

Programmet for ugen er:

Mandag den 1. september:
Kl. 9: Kunstnerne går i gang på arbejdsstederne.
Kl. 16-17: Status over dagens arbejde på arbejdsstederne – kaffe og kage.

Tirsdag den 2. september:
Kl. 9: Kunstnerne går i gang på arbejdsstederne.
Kl. 18: Fællesspisning med kunstnerne i Vedersø Kulturcenter. Pris per person: 60 kr. Tilmelding senest den 25. august til Else Trabjerg, tlf. 9733 1460 / else.trabjerg@vest.rm.dk 

Onsdag den 3. september:
Kl. 9: Kunstnerne går i gang på arbejdsstederne.
Kl. 16-17: Status over dagens arbejde på arbejdsstederne – kaffe og kage.

Torsdag den 4. september:
Kl. 9: Kunstnerne går i gang på arbejdsstederne.
Kl. 16-17: Status over dagens arbejde på arbejdsstederne – kaffe og kage.

Fredag den 5. september:
Kl. 9: Kunstnerne går i gang på arbejdsstederne.
Kl. 17: Fernisering over værkerne. Rundtur begynder ved friskolen og slutter med fællesspisning ved friskolen fra cirka kl. 18 (medbring selv mad til ta’ selv-bord – støtteforeningen sælger øl, vand, kaffe og kage). I tilfælde af dårligt vejr holdes fællesspisningen på skolen.

Forberedelsesmøde den 18. august

Arrangementet kræver en del forberedelse, og alle interesserede borgere inviteres derfor til planlægnings- og orienteringsmøde mandag den 18. august, kl. 19.00 i Stadil Forsamlingshus. Her deltager projektets kunstneriske leder, Steen Rasmussen, sammen med den lokale arbejdsgruppe, der har Aase Christiansen som koordinator.

Borgere, der har rester af vandbaseret maling til at stå, må gerne tage dem med til forberedelsesmødet, eller aflevere dem til Frank Switzer på Stadil Gl. Mejeri.

Officiel åbning den 31. august

Stadil-Vedersø deltager i projektet sammen med fem andre landsbyer i det midt- og vestjyske. Kunstnere, repræsentanter fra alle landsbyer og projektets ledelse mødes derfor til en officiel, samlet åbning af årets projekter på Kaj Munks Præstegård i Vedersø søndag den 31. august.

Læs mere på kunsten-i-bevaegelse.dk og stadil-vedersoe.dk

Kontaktpersoner:
Aase Christiansen, tlf. 2211 5482, Aase@nbtegnestuen.dk
Erik Poulsen, tlf. 2043 1716, ep@ansatz.dk

Steen Rasmussen, tlf. 30545410, mail@steen-rasmussen.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar